En blogg för att samla och sprida kunskap om vård och omsorg.

Jag heter Nadja och vill med denna blogg samla och sprida kunskap för vård och omsorg. Jag kommer bland annat tipsa om intressanta projekt och litteratur i ämnet. Bloggen är också till för att samla berättelser från er besökare. Kontakta mig på viivard at hotmail.se


fredag 11 mars 2011

Nationell Kompetenscentrum Anhöriga

Nationellt Kompetenscentrum Anhöriga (i fortsättningen NKA) är ett samarbetsorgan mellan olika parter som samlar och sprider forskning om anhörigstöd. Den röda tråden i projektet är "partnerskap" det vill säga att anhöriga och äldre med kronisk sjukdom involveras i hela processen för att ta fram ny kunskap.

NKA har producerat kunskapsöversikter med samlad forskning i området. NKA driver också något som kallas "lärande nätverk". De lärande nätverken består av personer med olika bakgrunder, såsom anhöriga, äldre med kroniska sjukdomar, beslutsfattare och personal. De lärande nätverken diskuterar kunskapsöversikterna utifrån olika teman. Dessa diskussioner blir inspirationsmaterial som går att beställa från NKA, för att exempelvis användas som underlag till studiecirklar. Även kunskapsöversikterna går att beställa.

Läs mer om detta på NKA:s hemsida: http://www.anhoriga.se/

Där kan ni också läsa om intressanta exempel på projekt och arbete med anhörigstöd i landet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar