En blogg för att samla och sprida kunskap om vård och omsorg.

Jag heter Nadja och vill med denna blogg samla och sprida kunskap för vård och omsorg. Jag kommer bland annat tipsa om intressanta projekt och litteratur i ämnet. Bloggen är också till för att samla berättelser från er besökare. Kontakta mig på viivard at hotmail.se


fredag 11 mars 2011

Octopus demens.

Octopus demens AB är en firma som drivs av Kerstin Lundström. Hon producerar och säljer böcker och filmer, såsom ”När Asta blir arg” och ”Möte med Lena”. ”Möte med Lena” har jag sett själv och det är en mycket gripande dokumentär där man får följa intervjuer med Lena under sex år, från tidig demensdiagnos till framskriden demens.
Kerstin arbetar även mycket med att föreläsa och har bland annat samarbetat med rikspolisstyrelsen. På deras uppdrag skrev hon boken ”När du möter en dement medmänniska”.
Kerstin driver även webbsidan http://www.demensbutiken.se/ där hon samlar allt bra hon vet i bokform och hjälpmedel angående demens.
Hon driver även ett projekt inom Uppsala Östra Rotaryklubb samt i samarbete med websidan ”Ung Anhörig”. Projektet går ut på att vuxna medlemmar i rotaryklubbar stöttar tonåringar som har en demenssjuk förälder, genom att hjälpa och stötta dem med saker som deras föräldrar inte kan göra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar